luni, 26 aprilie 2010

Muzichie Globala

De ceva timp, circa 4 luni, am descoperit un proiect a unor tipi care se intituleaza foarte simplu si sugestiv "Playing for Change".

Ideea lor a fost de a milita pentru unitate globala, a lupta impotriva rasismului, si a scoate in evidenta talente de peste tot pe glob, si desigur instigare la pace si armonie.


Pe scurt ce au facut? au colindat planeta in lung si-n lat(america,europa,asia,africa), au vorbit cu tot felul de oameni care aveau talent la muzica, voce sau instrument, si au compus melodii(sau au copiat si reorchestrat) cantate de toti acesti oameni, i-au si filmat si au realizat videoclipuri geniale. trebuie mentionat oamenii care au cantat pentru acest proiect nu s-au vazut niciodata(doar in 2009 cand o parte din eu s-au intalnit pentru un concert Playing for Change) si nu cantasera niciodata impreuna, insa paradoxal, impreuna au creeat niste melodii superbe cu niste mesaje grele si simple.




Site-ul lor este deosebit de interesant, puteti vedea toate filmarile si planurile pe care le au, evenimentele care le organizeaza, va puteti inscrie in aceasta miscare, puteti devenii membrii al organizatiei umanitare pe care au fondat-o. Este o idee deosebit de frumoasa, originala si care vrea sa aduca cu ea intelegere intre rase, intre tari, continente, oameni in general.



Daca fiecare din noi, sau macar 10%, am avea asemenea idei noi, am fi mai buni pe zi ce trece, am fi demni de lauda, insa nu putem creea multi atatea idei originale si unice. Atunci parerea mea este ca cel mai bine este sa le imbratisam pe cele care exista, sa luam parte la ele si sa dam o mana de ajutor.
Cum putem participa la aceasta miscare?Ori va inscrieti pentru miscarea in sine(daca aveti talent la muzica), ori va inscrieti in fundatia lor pentru ajutorarea oamenilor care NU AU din ce traii, sau cel mai simplu si la indemana, cumparati albumele pe care le-au scos.Toti banii incasati sunt investiti in fundatie si organizatie iar daca veti avea rabdare sa navigati pe site o sa gasiti multe lucruri frumoase si idei laudabile.


Eu spun sus si tare NU RASISMULUI, NU RAZBOAIELOR si NU BESTIILOR DIN NOI.



Iar acum va las cu alte cateva melodii Playing For Change.

Mistery Train




War, No More Problem



Chanda Mama


Bring It On Home



One Love








\
Pe Aceeasi Tema: Ora Pamantului, Asteptarea Doare



Pentru o mai usoara navigare pe blogul Omu' si Libelula folositi indexul din dreapta impartit pe categorii de interes.

Nu uitati de Concursul Lunii "Caut Sigla"

Un comentariu:

Mada spunea...

da,da,da :0) power to the people!!!