joi, 4 martie 2010

Anul Haggard in Romania

Haggard este una dintre cele mai mari trupe de Gothic Simfonic din lume(daca nu cea mai mare), cu multe influente doom metall, medieval si death metall. Formata in 1990 de Asis Nasseri, abordeaza un stil la moda in acea perioada, death metall, lansand primul demo in 1992 intitulat sugestiv "Introduction". In anii care au urmat perioadei death metall lanseaza primul lor album oficial Progressive in 1994(Tracklinst: Charity Absurd,Mind Mutilation, Incapsuled, Progressive..., Daddy Was Her First Man) si apoi un alt demo (Once... Upon A December´s Dawn) care anunta deja implementarea noului stil pentru albumul care avea sa fie lansat in 1997.
Astfel in 1997 incepe adevarata revolutie Haagard, Asis incepand sa scoata la iveala geniul artistic care urma in urmatorii 13 ani sa il consacreze. Lanseaza albumul And Thou Shalt Trust... Thee See, care ajunge rapid in preferintele fanilor genului gothic simfonic.Cea mai apreciata melodie a albumului este In A Pale Moon's Shadow,preferata mea fiind De La Morte Noir.
Urmeaza turnee, si multe surprize din partea trupei, si in 2000 lansarea, dupa spusele unora, a celui mai bun album al trupei Awaking the Centuries precedat la un an, in 2001, de lansarea primului DVD Haggard Awaking the Gods: Live in Mexico, care cuprinde dupa cum zice si numele un super concert din Mexic.De pe acest album, De departe, Cea mai indragita si probabil cea mai cunoscuta melodie Haggard Awaking the Centuries.
In 2004 se lanseaza albumul meu preferat marca Haggard, Eppur si Muove si odata cu lansarea acestuia multi spuneau ca Haggard a cam atins apogeul si ca mai bine de atata nu se poate.De pe actes albun, spun criticii, cea mai buna melodie este All'inizio La Morte, insa preferata mea(care este de altfel si melodia mea preferata de alltime Haggard) este Eppur si Muove. Poate ca asa este, cert este ca dupa 4 ani, cu o amanare la activ si multe emotii din partea fanilor, in 2008 Asin loveste din nou lansand Cel mai recent album Haggard, Tales of Ithiria. Albumul prinde Foarte repede la public, fiind la fel ca si albumul din 1997 o poveste pe aceleasi ritmuri de goth metall medieval.
Cea mai apreciata melodie de pe album este insasi Tales of Ithiria, iar preferata mea de pe acest album este Chapter II - Upon Fallen Autumn Leaves. Albume:
And Thou Shalt Trust...the Seer
  1. "Chapter 1: The Day As Heaven Wept" – 5:46
  2. "Chapter 2a: Origin Of a Crystal Soul" – 5:55
  3. "Chapter 2b: Requiem in D-Minor" – 2:08
  4. "Chapter 3a: In a Pale Moon's Shadow" – 9:38
  5. "Chapter 3b: Cantus Firmus in A-Minor" – 2:32
  6. "Chapter 4: De La Morte Noire" – 8:02
  7. "Chapter 5: Lost (Robin's Song)" – 4:25
  8. "Outro: A Midnight Gathering" – 2:59
Awaking the Centuries
  1. "Rachmaninov: Choir" – 0:38
  2. "Pestilencia" – 1:54
  3. "Heavenly Damnation" – 2:59
  4. "The Final Victory" – 3:35
  5. "Saltorella La Manuelina" – 0:57
  6. "Awaking the Centuries" – 9:34
  7. "Statement zur Lage der Musica" – 1:19
  8. "In a Fullmoon Procession" – 5:18
  9. "Menuett" – 1:19
  10. "Prophecy Fulfilled / And the Dark Night Entered" – 6:23
  11. "Courante" – 1:10
  12. "Rachmaninov: Choir" – 2:34
Eppur Si Muove
  1. "All'inizio è La Morte" – 6:50
  2. "Menuetto In Fa-Minore" – 1:16
  3. "Per Aspera Ad Astra" – 6:40
  4. "Of a Might Divine" – 8:20
  5. "Gavotta In Si-Minore" – 0:58
  6. "Herr Mannelig" – 4:50
  7. "The Observer" – 4:40
  8. "Eppur Si Muove" – 8:19
  9. "Larghetto / Epilogo Adagio" – 2:13
  10. "Herr Mannelig (short version)" – 6:10
Tales of Ithiria
  1. The Origin - 1:57
  2. Chapter I - Tales Of Ithiria - 8:08
  3. From Deep Within - 0:25
  4. Chapter II - Upon Fallen Autumn Leaves - 6:37
  5. In des Königs Hallen (Allegretto Siciliano) - 2:03
  6. Chapter III - La Terra Santa - 4:55
  7. Vor dem Sturme - 0:35
  8. Chapter IV - The Sleeping Child - 6:10
  9. Hijo De La Luna - 4:20
  10. On These Endless Fields - 1:03
  11. Chapter V - The Hidden Sign - 6:25
Componenta. Haggard este o formatie orchestra avand nu mai putin 18 de componeti deosebindu-se Indubitabil prin aceasta de absolut orice alta formatie de simfonic metall,goth, etc( aka Therion, Nighwish, etc.)
  • Asis Nasseri – voce si chitara (1991-present)
  • Susanne Ehlers – Soprana
  • Veronika Kramheller – Soprana
  • Manuela Kraller - Soprana
  • Fiffi Fuhrmann – Tenor si voce bass
  • Giacomo Astorri - Bass
  • Michael Stapf - Vioara
  • Ivica Kramheller – Dublu bass
  • Andreas Fuchs – Corn francez, Flaut, Percutie, tobe
  • Linda Antonetti - Flaut, Oboi
  • Steffi Hertz – Viola
  • Johannes Schleiermacher – Violoncel
  • Patrizia Krug - Violoncel
  • Claudio Quarta – Chitara
  • Hans Wolf – Pian si Orga
  • Ingrid Nietzer - Pian si Orga
  • Luz Marsen – Percutie si Tobe (1991-present)
  • Michael Schumm- Percutie
   Haggard in Romania. Prima experienta a fanilor romani a fost pe 9 Februarie 2008, bucuresti-Romexpo, unde(desi,pentru cei care cunosc, spatiu e al naibii de NASPA) atmosfrra a fost incredibila, Haggard reusind sa concerteze la forma maxima si acordurile de vioara,violoncel,pian,fluier,chitara si bass au adus publicului roman o amintire de neuitat.
Insa, dovada fiind perioada urmatoare, si Componenti Haggard sunt impresionati de atmosfera si fanatismul publicului romn si decid sa se intoarca in acelasi an cu un nou concert la Cluj-Napoca pe 18 noiembrie in cadrul turneului de promovare a noului album Tales of Ithiria. Aici trupa se dezlantuie si canta peste doua ore si jumatate, trecand "in revista" absolut toate melodiile pe car ele puteau canta, intr-o atmosfera medievala cu focuri si torte, tinute de epoca si muzica unica.Am avut onoarea sa merg la acest concert, si am fost extrem de impresionat de simplitatea cu care acesti artisiti canta, de mesajul puternic si energia pe care o tranzmit, de puterea de a te introduce intr-o lume de poveste, cu vajitori si cavaleri, cu printese si blesteme, o lume din care sincer parca nici nu mai vroiam sa ies. Atmosfera a fost minunata, publicul EXTREM de variat(de la pusti de 14 ani pana la domane si domni de 40-50 de ani) si receptiv la muzica superba pe care Asis si trupa sa o cantau pentru noi acolo. Anul acesta insa toate parca o iau razna. Dupa ce la sfarsitul anului trcut se anunta un super concert la Bistrita, in cadrul festivalului edieval din Bistrita, si asfel era pus pe calendarul rock al anului 2010 in Romania pe 15 august si un concert Haggard, de cateva zile Site-ul oficial Haggard,Metalhead si insasi Asis anunta ca Turneul Era Divina(turneu care celebreaza 20 de ani de Haggard) va trece si prin Romania, nu cu Un concert ci DOUA concerte, unul pe 17 aprilie la Cluj-Napoca iar celalat o zi mai tarziu la Bucuresti pe 18 aprilie Asa ca dragi(sau nu) cititori va invit la o lectie de muzica, si la o experienta cu adevarat unica, nu va lasati "ingroziti" de vocea pe care (datorita influentei goth-doom) Asis trebuie sa o introduca in anumite pasaje ale melodiilor si luati parte la macar unul dintre clee trei concerte pe care Haggard le ofera anul acesta romanilor.Din datele pe care am reusit sa le gasesc pe internet, nu a mai fost vreo tara in europa(inafara de germania...EVIDENT!!!) unde intr-un singur an Haggard sa sutina 3 concerte. Inchei printr-o mica retrospectiva in muzica lor.Enjoy...
Haggard- De la Morte Noir

Haggard - The Day as Heaven Wept

Haggard-The Origin Of A Crystal Soul

Haggard-Awaking the Centuries

Haggard-In a Pale Moon's Shadow

Haggard-Tales of Ithiria

Haggard- Per Aspera ad Astra

Haggard-Upon a Fallen Autumn Leaves

Haggard-Eppur si Mouve






Pe Aceeasi Tema : Cronica Haggard Cluj Napoca 17.04.2010Ziua Haggard in Cluj,
Linkuri Inrudite: Luna Acustica, Luna Amara Cronica The Others






Pentru o mai usoara navigare pe blogul Omu' si Libelula folositi indexul din dreapta impartit pe categorii de interes.

Nu uitati de Concursul Lunii "Caut Sigla"
  

Niciun comentariu: