sâmbătă, 29 decembrie 2012

Timpul se întâmplă

Și e amar ca și tine. Timpul nu te întreabă ale cui sunt cărările, pașii, lacrimile sau bucățile de carne căzute din oamenii slabi. Timpul se întâmplă chiar acum când tu citești aceste rânduri sperând că vei înțelege o data-n plus ceva.

Timpul ne spală de păcate, în urma lui pot ieși icoane cu criminali în serie, tâlharii pot devenii înțelepți sfătuitori, eroii triste ruine, trupul sicriu de cicatrici, oamenii cândva etalon pot rămâne în urmă doar îndrăznind să își susțină în continuare principiile care cândva îi făceau regi, acum sunt doar bieți nebuni pe care timpul nu-i iartă.



Foto: http://christainnewyork.com/2012/07/02/leap-your-time-is-priceless/
Timpul nu uită, doar oamenii au această calitate. El știe mereu ce are de făcut, cadența fiecarei secunde, treptele mereu egale; timpul nu se pierde, nu se oprește și nu merge înapoi. Timpul nu întoarce niciodata sabia înstre zei, el e mereu fidel cauzei neînțelese de noi.

În urma lui să lăsăm o fărâmă. Să nu ne mai pierdem de noapte. Chiar dacă și în noapte timpul se revarsă, el nu se pierde nici acolo, noi da. Să nu îl urâm, să-l lăsăm să-și facă treaba, și în loc să îl blamăm, să îl invocăm ca și făuritor de înțelepciune, ca și făuritor de minuni, vindecări... miracole, să fim noi miracolul. Să îl folosim prin noi înșine. Să zâmbim mai mult și să dormim cât de puțin putem. Să savurăm fiecare clipă și bob de nisip al timpului chiar dacă e greu și urât și dificil, amar, acru. O clipa trecută nu o vei mai retrăi nicicând iar o clipa viitoare o poți savura o singură dată. Fă-o să conteze. Și pe următoarea la fel, și leagă câteva clipe care să conteze, apoi de ele încă câteva. Fă-le minute, apoi ore. Apoi oprește-te, bucură-te de bucuria ta.... înțelege-o, savurează-o... cunoaște-o. Iar când va veni momentul de amar gândește-te că timpul e parte din univers, la fel ca si tine, și pentru ca tu să poți sta pe două picioare ai nevoie de echilibru, stabilitate. La fel și universul. Niciodată nu vei putea avea doar clipe bune fără cele rele. Și niciodată nu vei fi destul de obiectiv, complex și înțelept să poți măsura "cantitatea" sau "calitatea" binelui sau al răului. Important este să nu uiți, important este să trăiești cu fiecare fibră a ființei tale orice clipă..orice trăire..experiență.Dulce sau Amară. Țipă dacă vrei sa țipi, plângi dacă vrei să plângi, rupe dacă vrei să rupi, râzi, aleargă, sari, explodează. Pentru ca acea clipă nu se va mai repeta nicicând, pentru nimeni. ”Ești unic, la fel ca ceilalti”:).

Timpul se întâmplă și parcă e mai grăbit ca niciodată. Și chiar dacă nu crezi, ești parte din el, tu ești timpul, secunda și viața. Tu ești în fiecare bătaie de ceas care cadent însoțește bătaia inimii tale. Timpul e în fiecare și croindu-i pânze de-amintiri, sensuri și însemnătate nu facem decât să lăsăm parfumul ființei noastre în tabloul, parcă infinit, al timpului. Trăiește, ”întâmplă-te!!”  Apoi va fi tacerea. Și atât.



Un comentariu:

dead_angel spunea...

frumos,,,,foarte frumos:)...bravo