miercuri, 23 martie 2011

Ora Pamantului 2011 PLUS







Mai pe englezeste "Earth Hour and Beyond" pe scurt Earth Hour+.

Va vine sa credeti ca a mai trecut un an de la ultima postare pe acest subiect?:)


Mie nu. Cert este ca si anul acesta voi participa bucuros la campanie si va sugerez si voua sa faceti la fel. Pentru o ora pe data de 26 martie 2011 sa stingeti bacul. Aceeasi ora ca si anul trecut 20:30 - 21 : 30 . Si DA STIU! Pentru microbisti, gestul va fi mai anevoios avand in vedere ca Romania are meci in acel interval insa propunerea promotorilor a fost de a  viziona meciul la tv cu becul stins. Acum nu stiu cati din voi vor face asta dar puteti sa o faceti fara griji, va asigur eu ca puteti duce doza/halba/sticla de bere la gura si cu becul stins.


Asa ca  dragii mosului haideti si anul acesta sa formam oceanul de care vorbeam anul trecut si sa ne alaturam altor milioane de oameni care vor stinge lumina pe 26 si sa lasam pamantul sa se odihneasca.




Desigur, intre noi fie vorba...desi cu siguranta si voi ati realizat asta. Aceasta ORA  cu becul stins reprezinta mai mult un MANIFEST pentru a ajuta planeta sa respire, sa nu o distrugem, sa lasam dincolo de mostenirea din conturile bancare si o mostenire materiala de durata, curata si frumoasa urmasilor nostri. Sa nu ne distrugem singura planeta pe care deocamdata putem trai. De aceea, anul acesta WWF( World Wide Fund for Nature) ne indeamna calduros sa extindem aceasta ora in mai multe ore, sa fim mai responsabili cu resursele pe care le risipim cu nonsalanta, sa ne gandim si la poimaine nu doar la maine. Sa ne trezim intr-un mediu mai curat, mai frumos...mai luminos(NATURAL!). Nu e greu sa fii responsabil. Greu este sa Realizezi de ce parte esti, greu este sa realizezi ca 1 minut in care tu uiti becul aprins inmultit cu 5 miliarde de uituci duce la miliarde de minute de energie risipita, duce la poluare si epuizarea energiei.

Eu zic ca merita sa ne gandim si la cei ce vor fi. Si de asemenea sunt de parere ca suficient isi face pamantul prezenta prin dezastrele din ultimii ani, destul incepe si soarele sa-si faca de cap si destul conduc prostii si inconstientii lumea. Marea majoritate suntem noi. Oamenii simpli. Care prin gesturi simple putem face minuni.


Orasele care sustin oficial cauza sunt:

Adjud, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Avrig, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buftea, Calafat, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Salonta, Sighisoara, Slobozia, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.

Insa desigur daca esti din Petrila, Apahida, Cojocna, Saulesti, Cristian sau alt oras/comuna/sat poti sa participi si tu. Nu te costa nimic.Dimpotriva.

Omu si Libelula sustine proiectul Earth Hour (Ora Pamantului) si in 2011 si va indeamna si pe voi sa il sustineti.

Pentru mai multe detalii puteti vizita Site-ul OFICIAL al evenimentului : www.earth-hour.ro







P.S.

P.S.-ul va fi ceva mai lung, nu are legatura DIRECTA cu ideea in sine ci cu factorul organizatoric al evenimentului. In Romania (pentru ca unde altundeva?!?!) exista doua site-uri si "organizatii" care dezvolta, pregatesc, strang fonduri, etc. pentru acest eveniment. Desigur NUMAI UNA este cea BUNA (as fi vrut sa spun "legala" insa nu e cazul). Dar pentru ca pe internet nu se aplica concret nici o lege a vreunui stat, cu 3 ani in urma (daca bine am fost informat)  o echipa de oameni a inregistrat la statul roman marca "ora pamantului" au urcat site-ul orapamantului.ro si PACE. Un an mai tarziu cand WWF a ajuns si in Romania sa demareze proiectul oficial in Romania acesti impostori deja aveau toate "actele" virtuale ale campaniei si nu prea au cum sa le "ia" site-ul. Insa desigur toate demersurile au fost facute la toate firmele care ii sustineau pe ei, la toate primariile pentru a nu mai sustine pe cine nu trebuie. Asa ca SITEUL www.orapamantului.ro este site-ul impostor cu tot ce e pe el iar site-ul www.earth-hour.ro este site-ul oficial al evenimentului. Site-ul pe care puteti afla informatiile corecte si sutinatorii legali si adevarati ai campaniei Earth Hour (Ora Pamantului). Anul trecut nici eu nu stiam aceste "mici" detalii si am sustinul site-ul impostor. Dar de anul acesta stiu si prin aceasta postare stiti si voi. Desigur, daca vreo terta persoana membra a unuia din site-uri se simte nedreptatita si  considera ca am spus vre-un neadevar ma poate contacta la atveus@gmail.com cu detalii despre ce am gresit (cu dovezi evident).

Acestea fiind spuse sper sa stingeti lumina pentru o ora pe 26 03 2011 insa si dupa aceea sa fiti la fel de responsabili ca si in acea ora.

Cat despre cine organizeaza, cum, ce ...cat. Parerea mea este ca trece pe planul doi. Importanta este cauza, ideea. Insa desigur nu este deloc corect sa li se atribuie persoanelor gresite meritele pentru eveniment.



De la Omu' si Libelula. STINGE LUMINA!! Mai lasa doar o raza... Raza de speranta.


Proiect sustinut si de Radio Omu' si Libelula!! Un radio de cativa romani... si restu straini.





2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu DA!

Unknown spunea...

ok dar vezi ca la tine pe blog sustinii site-ul nepotrivit.:P