joi, 30 septembrie 2010

A Kind Of Byron







Probabil, cea mai populara trupa din hardul calculatorului meu, trupa romaneasca, este de peste un doi ani si jumatate trupa Byron.

Desi este un proiect muzical contrar preferintelor mele muzicale uzuale, trupa Byron, m-a impresionat de la primul pana la ultumul acord al primului album Forbidden Drama.

Nici n-as sti sa spun ce stil abordeaza, cert este ca suna genial, iar faptul ca este format din muzicieni profesionisti cu largi experiente in muzica rock(underground) romaneasca sustine ideea mea.

Dan Byron, fondatorul trupei(care initial isi dorea o lansare pe scena romaneasca a unui proiect SOLO) este binecunoscut(pentru cunoscatori) pentru  activarea in trupe preKumm Kumm si Urma, dar si pentru colaborarile cu Agathodaimon. Pentru mine e un adevarat om orchestra fiind activ la voce, chitara electrica, acostica, flaut, si un compozitor desavarsit, inventiv, combinator, talentat..

Ceilalti componenti Cristi Oprea-chitara (fost membru Parlament), 6fingers- clape, voce, chitara acustica (membru Magica, fost membru Trooper), Gyergyay Szabolcs -Bass, Cristi Matesan- tobe(percutie). 


Este trupa momentului in Romania, in opinia mea (din trupele NOI, lasand dinozaurii deoparte), si daca primul album are cele mai geniale melodii ale trupei(pana acum), cel de-al doilea A Kind Of Alchemy are cele mai geniale versuri ale unei trupe romanesti, EVER. Desigur, pentru marea masa, poate fi destul de greu de digerat ceea ce propune Dan, insa sunt sigur ca pentru cei care au avut curajul sa incerce si sa dea o sansa, nu au regretat.

Boomul, si momentul cel mai inalt al impresionari s-a consumat in 2008, iarna, decembrie, chiar inainte de Craciun, cand au venit la Cluj pentru a-si promova concertul unic si in premiera pentru Romania, Acoustic Drama. Un concert GENIAL, unplugged, in care alaturi de componentii trupei au mai venit pe scena, o trupa de 5 oanei inarmati cu viori si violoncel, un contrabas, si de asemnea invitati de seama Alexandru Andries (si in Targu Mures de unde a pornit turneul a fost invitata si Paula Seling). A fost un show pe cinste, la care nu am miscat din scaun ramanand pe toata durata lui uimit  ca o trupa romaneasca stie sa cante astfel, si ca o trupa romaneasca poate sa transforme niste melodii alternive si progresive in melodii acustice in flut, vioara, pian si chitara acustica. Au fost  doua ore de experienta muzicala cum numai la un concert Haggard am mai experimentat(excluzand Filarmonica..:)...). 





Din acel moment am stiut ca Byron va fi o trupa importanta gusturilor mele, si cam asa a si ramas. Astept cu nerabdare al treilea album, care am auzit ca va fi cantat in limba romana. Sper sa nu se "supere" Dan si sa abandoneze si proiectul acesta pentru ca ar fi mare pacat. 

Mai jos cateva piese in ordine crescatoare a preferintelor mele.


A Peaceful Life




I Don't Want to Entertain You
 
Byron - I Don t Want to Entertain You
  Asculta  mai multe  audio   diverse




King of Clowns







Forbidden Drama




Sirens




The Night




 The Dawn Of A Drunk Bum
 
Byron - The Dawn Of A Drunk Bum
  Asculta  mai multe  audio   diverse  




On The Road




War








 A Little Bit Derranged
 



 Essential Piece




No Man's Land




Fake Life 








 Blow Up My Tears(Video Version)


Blow Up My Tears (Album Version)
 
byron - Blow Up My Tears
  Asculta  mai multe  audio   diverse




A Poetry Without An End
 






LOSING CONTROL




Amin.... 

Un comentariu:

Mada spunea...

"play the double turn emotion
keep yourself in shape
let me underrate my skills and
act a little ape
i wanna land on dusty floors
have nothing to regret
waste my day, just pour some more wine
ï need to pass the gate" :*