marți, 23 februarie 2010

Livada de Sunete

Stau de cateva zile gandindu-ma, analizand oamenii pe strada, colegii la scoala, vecinii, sau simplele cunostinte cum mereu au impresia ca sunt un isteric Rockerist care nu stie altceva decat zbieraturi, dat isteric din cap, si formatii "de'alea nebune", satanisti, etc.
Eh, spre surprinderea voastra, acest lucru este TOATAL gresit. Chiar daca muzica rock este muzica predominanta din "cultura" mea muzica, pot spune cu mandrie ca sunt foarte deschis noilor stiluri, mai vechilor stiluri, si unor melodii care suna si nu fac... ZGOMOT( da de acord, multe melodii rock va creeaza impresia de zgomot, imaginati-va ca la fel se intampla si pentru mine cu alte genuri si cu anumite melodii/artisti/genuri muzicale).

Astfel, astazi va propun o mica escapada prin muzica mea si am ales pentru inceput un TOP 16 al unor melodii/interpreti/formatii, mai putin cunoscute sau promovate, pe care eu le ascult cu drag si multe dintre ele le pot incadra cu succes intr-un top propriu 1000(sau 50 de mii :)...).Va spun din start ca nu vom avea de-a face cu rockul si va invit sa chiar ascultati melodiile.Eu zic ca merita.Enjoy


16.  Pe primul loc, de la spate, il avem pe Boyd Rice cu o melodie recitata, avand niste versuri absolut superbe. Disneyland can...wait


15. Pe locul 15, direct din The Crow, vine o melodie simpla si de efect pe care parca o stiu de cand ma stiu...dar voi?


14. In continuare o trupa de suflet mie, cu o instrumentala de exceptie si niste versuri pe masura. Sunt foarte multe melodii reusite, scrise de In Gowan Ring, am ales una dintre ele.


13. Saptamana aceasta pozitia "ghinionista" o ocupa(neintentionat) o formatie cu nume pe lungime cu cifra.Se numesc PLUMB si canta..."taietor"

12. Aici intalnim o trupa de baieti hip-hoperi care insa abordeaza un hip-hop underground melodic care suna...exceptional.

 

11. Pe locul 11 in topul meu NONrock, sectiunea melodii mai "necunoscute", avem un tip care isi spune Aaron si ii este dor de lili...mai stiu pe cineva...

 

10. La intrare in top 10 am pozitionat un compozitor foarte talentat, contemporan, care are multe melodii frumoase insa pentru acest top am ales melodia care am avut placerea sa o ascult intaia oara de la el.

9. Pe locul 9 simplu si frumos. Eliot- Fade...


8. Aici intalnim o domnisoara foarte indragostita de sarutari, chitara si muzica, o melodie pentru toti indragostitii in spiritul frumos a zilei de maine.

 

7. Pe locul 7, apropiindu-ne de top 5 avem un nou soundtrack si o noua trupa hip-hop underground. Din filmul(deloc reusit) Baby Blues...


6.  Unul dintre cei mai mari compozitori contemporani, semnand o multime de coloane sonore a unor filme de prestigiu(Price of Egypt, Angels and Deamons, The Da Vinci Code, etc.) vi-l prezint pe germanul Hans Zimmer. Din sutele de melodi de exceptie pe care le-a compus in acest top includ O melodie de pe coloana sonora a filmului Angels and Demons.


5. La intrarea in primele 5 ale topului meu nonrock intalnim ceva foarte dulce, de asemenea o trupa care se da drept hip-hop care insa compune o muzica cu care multi, foarte multi cantareti cu pretentii ar putea fi invidiosi.(din pacate nu am gasit decat o varianta live a melodiei mele preferate de la ei, insa pentru mai multe melodii, youtube ;)..)

 


4. Pe locul 4,  va propun pentru auditie ceva ce nu e nici trupa, nici proiect nici...nimic ceva concret insa sunt "muzici" de exceptie, compuse de compozitori talentati care sincer merita aprecierea oricarui meloman adevarat.

 
3.La intrare pe podium o formatie Geniala formata din doua domnisoare,surori, care cu doua chitari, efecte de sunet inteligent alese si un sharm bine definit si  canta "dupa ureche".


2. Pe locul doi un alt compozitor contemporan, care de asemenea a semnat multe multe multe coloane sonore, una mai superba decat cealata(cel mai cunoscut film "sonorizat" de el fiind Requiem For A Dream). Se numeste Clint Mansell iar in topul meu voi posta o melodie dintr-un film pe masura coloanei sonore, care il recomand fara dar si poate(The Fountain).

 

1. Pe locul unu o melodie mai in spirit(ar spune unii) cu ceea ce sunt eu, o melodie acustic-psihedelica, recitata (incheiem cum am inceput) care insa merita savurata, inteleasa si apreciata asa cum este.Originala si Geniala.

 



E pacat sa fi limitat,desi desigur trebuie sa pastrezi anumite limite in orice situatie(limita bunului simt,limita propriilor idei,limita propriilor capacitati,limita propriilor principii,etc), si doar pentru ca un anumit stil muzical te reprezinta nu inseamna ca orice altceva este mediocru, superficial si lipsit de importanta. fiecare Artist,Compozitor, Formatie, Cantaret are propria lui poveste, imaginatie si dorinta de exprimare si sunt de parere ca toti avem un loc sub soare iar daca suntem si buni in ceea ce facem si de asemenea stim sa recunoastem adevarata valoare, putem avea mult mai multi "SORI" care sa ne lumineze calea spre intuneric...




*pentru detalii despre formatii/interpreti clik pe numele lor scris deasupra videocl









 Pe Aceeasi Tema  :  Top Balade Rock, Top Gunoaie Romanesti,, Top Reclame Straine, Top Animatii,,
Top Reclame Romanesti









Pentru o mai usoara navigare pe blogul Omu' si Libelula folositi indexul din dreapta impartit pe categorii de interes.

Nu uitati de Concursul Lunii "Caut Sigla"
 




Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.