sâmbătă, 4 iunie 2011

Romanii au Talent, Europa Are Creier

Chiar in timp ce scriu acest post in Marea Britanie se desfasoara finala British Got Talent. In care SOC, se afla si un roman. Cu siguranta ati auzit de el, nu am sa-l laud sau ceva, se "lauda" singur prin prestatiile lui si eu sper ca la sfarsitul acestei seri sa aud "And the Winner of British Got Talent 2011 is Razy Gogonea".

Scopul acesei postari este aceea de a scoate in evidenta si ALTE talente pe care Romania le are si care au participat in toata europa la concursuri de talente si SOC unii au castigat, altii au iesit pe locul doi si toata lumea a pus mereu aceeasi intrebare "Why didn't Romania saw YOU?"... Buna intrebare. Intr-o realitate in care mila si cerseala este la moda si este singura sursa adevarata de venit a romanilor... cine sa mai vada talente? Ma uit peste tot cum FOARTE multa lume il critica pe Tutu pentru ca castigat concursul. Il injura, il blameaza, etc. Nu e vina LUI! Cei care l-au votat, NOI poporul roman suntem vinovat pentru aceste magarii. Si oricum ce va mai mirati? L-am votat pe Basescu a doua oara(nu eu... ma refer la popor) si daca ar mai participa a 3-a oara l-am vota din nou. Deci, eu nu il injur pe Tutu, tot ce a facut Tutu a fost sa-si faca treaba in show, sa compuna, sa... recite ce compune si apoi sa se roage. Si se pare ca s-a rugat la cine trebuie. Problema este la noi, cei care ignoram TOTAL valoarea in favoarea milosteniei. Este bine sa fi milostiv, este bine sa dai... este bine sa intorci fata la necazurile oamenilor... insa cand lasi in urma valori inestimabile(o sa vedeti mai jos) pentru a promova mila (Dansez pentru Tine sta ca prim exemplu) si lasam atata talent sa plece iar cel care ramane il ingropam pentru ca are o casa, o mama si un tata si preferam sa promovam si sa declaram "talent" oameni orfani, sau oameni care in vietile anterioare au fost titrez... sau oameni care jongleaza cu sticle... etc. Atunci nu ai cum sa Nu te intrebi... ce am ajuns sa fim?... spre ce ne indreptam?... cat va mai dura pana vor dizolva Ministerul Culturii?... sau cati ani vor mai trece pana vor reintroduce Cultura Civica materie in sclasele 1-8. Dar oare cand vom vedea adevarata valoare pe care o avem si vom lasa plansul si jalea pentru cei care chiar sufera.

Cati dintre voi au auzit de Petruta Cecilia Kupper? Cu siguranta nu multi . Si nu-i de mirare. A avut sansa sa plece in Germania, deci avea bani cat de cat, parinti, nu e schiloada...deci nu are "talent" ca sa fie bagata in seama. Ia priviti ce "tupeu" a avut in GermaniaVa rog sa observati cat de uimiti sunt nemtii.. si cat de ciudat este sa vada asa ceva...La noi cu siguranta ar fi fost ceva de genu..."cui ii trebuie?!..il avem pe Gheorghe Zamfir...NEEEXT!!!". Si nu..nu a castigat insa cu siguranta a ajung in finala. Nu a castigat, insa talentul i-a fost recunoscut. Evident ca apoi noi am "repatriat-o" si i-am ridicat statuie. Dragi mei... daca ar fi sa ridicam statui... ar trebui sa daramam orase...ca sa incapa toate.

Mai departeeee... De Costel Busuioc sigur ati auzit, pentru ca si el a fost semi-repatriat .. a avut concerte..aparitii.. nu mai e ceva ce nu se stie. Si de la muncitor in Spania.... a ajuns tenor... In Romania ar fi fost catalogat "necalificat... ai diploma?...ah nu ai?..ce?..n-ai avut bani sa faci canto?.. apai ma baiete... du-te in Spania..culege capsuni...vino.. fa scoala si mai vorbim. Fara diploma... din pacate nu existi....Ce? sa te las sa-mi canti? ce? Ti se pare ca nu dorm bine noaptea?". E uite ca s-a dus baiatul in Spania, si nu doar ca a impresionat ci a Castigat concursul de muzica la care a participat iar acum.. este Costel Busuioc.


Si daca tot aminteam mai sus de Razi Gogonea.. haideti sa-l si vedem. "You are NEO from Matrix!"


Razy Gogonea - Matrix Body Popping - Britain's... de UCANLEARNPOKERdotCOM


Razy Gogonea (Matrix Guy) - Britains Got Talent... de UCANLEARNPOKERdotCOM

Mda... Pe protv.ro am citit un titlu de declaratie  “Am crescut in Rahova. In Romania un caine a fost mai bun decat mine!”Macar poti merge si ai parinti de care sa-ti fie dori. Nu te mai plange!!! Sti si tu ca la asta te gandeai ROMANULE!

Ultimul dar nu cel din urma... omul care pe mine unul m-a... dat pe spate... Este un GENIU al timpurilor noastre, si daca va avea finantarea si sansa sunt sigur ca va fi la fel de popular si de succes ca si Tiersen, Mansel, Zimmer. Ca si geniu si compozitor..este chiar mai bun in opinia mea. Vorbesc despre Bogdan Alin OTA.Cine Dracu mai e si asta nu? A participat si el (baiat destept) la Norvegia are Talent. Ce a reusit sa faca acolo est greu de imaginat. A impresionat o tara intreaga si alaturi de acea tara o europa intreaga. Nu a reusit sa castige(s-a clasat pe locul 2) concursul  insa cu siguranta este cel mai bun compozitor (contemporan) pe care l-am ascultat de FOARTE mult timp si a reusit sa castige admiratia a milioane de oameni din intreaga lume.. . Cocalarii pot sa nu se uite, la fel si cei care prefera plescaieli si versuri recitate pe bit. 


AuditiiAuditii versiunea cu melodia intreagaSemifinaleFinalaDa. De apreciat ca toti vorbesc cu el in engleza si nu sunt atat de sovini ca sa-l discrimineaze ca nu stie norvegiana. Francezul care a participat anul acesta la BGT nu a avut norocul lui:).
Da draga romanule. Astia suntem. Desigur, postul acesta se refera la talentele acestea "mici" care au aparut pe stica insa cu totii stim cate genii traiesc printre noi, si cate companii nu se bucura de romani geniali in it, programare, electro, constructii, medicina, cercetare, etc. Suntem un popor cu un material genetic incredibil. Pacat de restul.


Si totusi la sfarsitul acestei seri spre ca Razi Gogonea sa fie noul castigator de la British Got Talent.


Niciun comentariu: