marți, 14 decembrie 2010

Ideea lui Anca

Omu si Libelula sustine Clipa de Inspiratie a lui Anca.

Un Mic citat:

"  Centru pentru educație non-formala si dezvoltarea creativității

Sistemul de educație din România este, cel puțin la acest moment, extrem de rigid și neadecvat pentru stimularea creativității fiecărui elev/student. Programele sunt atât de încărcate încât profesorii abia reușesc să își ducă la bun sfârșit orele necesare pentru parcurgerea integrală și adecvata a materiei. Orice oră pierdută înseamnă a rămâne „ în urmă„ cu materia. Astfel, după cum bine știm modelul, orele de sport/dirigenție sunt folosite pentru a „recupera” sau „aprofunda” o materie „de bază” (precum matematica, limba maternă, științele, limbile străine, etc).
Însă, deși sistemul de educație încearcă să satisfacă nevoile de informație și pregătire necesare pentru trecerea la următorul nivel educațional, cum rămâne cu necesitatea creativității și inovației creative? Cum încurajează sistemul nostru actual aceste două elemente, folosind doar tehnici formale, rudimentare și ciclice precum: predare, verificare, notare, predare, verificare semestriala/anuală, notare? Și de ce sistemul încurajează, în următorul mod ierarhic, dezvoltarea pe următoarele ramuri: științe exacte, filologie, științele naturii, arte? De ce nu ar fi artele înaintea tuturor celorlalte, de ce filologia trebuie sa fie privita ca inferioara științelor exacte? De ce este sistemul educațional structurat într-un mod (în multe cazuri) alienat de adevăratele nevoi și aptitudini ale elevului?..."







Intrati pentru a citi toata ideea, si votati.Doar VOTAND ZILNIC ideea lui Anca o ajutati sa ajunga la realizarea ei. De asemenea va incurajez si sa va inscrieti in programul site-ului daca aveti vreo idee. Nu trebuie sa fie neaprat in registrul Ideii lui Anca insa sa fie o idee buna. Cititi regulamentul campaniei. Si nu uitati sa votati ideea lui Anca daca considerati ca este benefica. Eu zic ca este. Daca ar fi in fiecare oras un om care sa si doreasca asa ceva, si daca ar gasi sustinere sa puna pe picioare un astfel de centru, eu zic ca noi, copii nostrii si toti cei interesati am creste mai sanatos (intelectual vorbind), mai corect.

Revolutia trebuie inceputa de la baza... nu de la varf. Parerea mea.



Un comentariu:

Belly Surya Candra Orsa spunea...

Great Blog..!!!! Keep Blogging.... :)